poträtt av Elin Iller
Foto: Elin Iller

Om mig

Jag heter Elin och är en digital designer med teknisk bakgrund som specialiserar mig på UX och digital innovation. Jag bor på Masthugget i Göteborg tillsammans med min sambo och vår katt. Min lediga tid ägnar jag gärna åt att läsa böcker, rita med marker-pennor eller att baka kakor.

Efter gymnasiet utbildade jag mig till civilingenjör inom teknisk design och efter min examen 2014 jobbade jag med design och produktutveckling av tekniska konsumentprodukter ett antal år. Jag hade varierande roller såsom industridesigner av undervattensrobotar, formbestämmare av symaskiner och som studioingenjör av smartglasögon. Även om jag trivdes till stor del var det ändå något som skavde. Jag kände ofta en längtan till att istället utveckla digitala produkter och att arbeta närmare användarna och slutkunderna.

För ett par år sedan träffade jag flera inspirerande personer som hade bytt karriär senare i livet. Den gemensamma nämnaren var att det hade hänt något dramatiskt i deras liv. Det kunde handla om dödsfall i familjen, svår sjukdom eller att de blivit uppsagda från sina tidigare jobb. Dessa händelser hade varit startskottet för att våga satsa på vad de verkligen ville i livet. En tanke som slog mig var: varför vänta tills livet vänds upp och ner innan man vågar ta modiga beslut och följa sina drömmar? Denna insikt bar jag med mig och hjälpte mig att själv att ta steget att satsa på en ny karriärbana när jag av en slump hittade yrkesutbildningen Digital Designer som kändes helt rätt. Jag kom in och började hösten 2019.

Ifrån mina tidigare studier och arbetserfarenhet tar jag med mig hur man arbetar metodiskt med design för att ta fram en så bra slutprodukt som möjligt. Hur arbetar man med idégenering, konceptutveckling och hur vet man vilket koncept som bäst löser behoven? I utbildningen Digital Designer har jag fått mig praktisk kunskap inom digital design och UX genom skarpa projekt. Framöver ser jag mig själv jobba med digital innovation, UX och digital design.

Kontakta mig gärna på elin.m.larsson@live.se eller på Linkedin.
Här kan du ladda ner mitt CV.
Sporadiskt lägger jag ut skapande på Instagram.